Udbudsrunden

Udbudsportalen Licitationen havde den gang projektet blev udbudt en kort beskrivelse af projektet

Det er alt sammen historie, for i dag er staten udtrådt af selskabet og der foreligger ingen forklaring på hvorfra de 5,3 mia kommer fra. Sluttidspunktet er heller ikke reel længere, for nu her i 2019, taler politikerne om en idriftsættelse i 2025, og det er helt uklart hvor hvor meget at reserverne der for nuværende er disponeret og hvor meget der er tilbage.

Hovedstadens Letbane

København, Danmark

Fase Udbud Budget 5,3 mia. kr. Slut 2023/2024 Kategorier Letbane

En strækning på 28 langs Ring 3 i København bliver tilføjet en letbane, som skal stå klar i 2023 – måske 2024.

Letbanen skal køre mellem Lyngby i nord og Ishøj i syd. Den 28 km lange letbanestrækning får 28 stationer. På seks stationer vil det være muligt at skifte til S-tog: Lyngby, Buddinge, Herlev, Glostrup, Vallensbæk og Ishøj.

Letbanetogene, som er drevet af strøm, vil for det meste køre i sit eget spor og have plads til 200-230 passagerer i ét tog. Det svarer til cirka fire bybusser.

I dagtimerne kører letbanen hvert 5. minut, mens det kører hvert 10. minut om aftenen og i weekenderne.

Selskabet ejes af staten, Region Hovedstaden og kommunerne Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Herlev, Albertslund, Rødovre, Glostrup, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj og Høje-Taastrup.

This entry was posted in Albertslund, Anlægsøkonomi, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hovedstadens Letbane I/S, Høje Taastrup, Hvidovre, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Region Hovedstaden, Rødovre, Vallensbæk. Bookmark the permalink.